TRÄFFA BAHO NEZA TEAMET

Idéskaparen till Baho Neza. Ann är kiropraktor och clown och besökte Rwanda hösten 2018 med Clowner utan Gränser för att uppträda för dem som bor i flyktingläger. Det var där hon lärde känna Mudi och Radjabu som var artister i Rwandan Acrobats. Efter att ha besökt dessa flyktingläger i Rwanda uppstod idén att skapa en organisation för att gynna utsatta kvinnor i Rwanda. Således började Baho Neza komma till liv!

Ann Hageus

Grundare & Ordförande

Med från start i Baho Neza Swe. Pamela arbetar som lärare men har en bakgrund som dramapedagog. Denna mix av pedagogiska och estetiska verktyg är en ledstjärna för Pamela. Hon drivs av förändringsarbete där man kan påverka genom att medvetandegöra och därför vill Pamela vara med och bygga upp Baho Neza. Hon har en lång erfarenhet av ideellt styrelsearbete främst inom olika teaterföreningar och har även varit engagerad i organisationer som arbetat med fair trade. 


Pamela Häger Karlqvist

Styrelsemedlem

Veronica Ekeroth arbetar som lärare med nyanlända ungdomar. Hon har alltid haft ett engagemang för alla människor lika värde och rättigheter, speciellt för barn, ungdomar och kvinnor. Hon har arbetat i Bolivia med gatubarn, bott i kollektivt gemensamhets-boend och trivs i sammanhang där hon känner att hon kan bidra, göra skillnad och där man växer tillsammans. När hon fick reda på att Baho Neza startat kändes det som ett perfekt sammanhang att engagera sig i och en möjlighet att arbeta tillsammans för kvinnors rättigheter.

Veronica Ekeroth

Styrelsemedlem

Morgan är från Kanada och har alltid varit engagerad i frågor som gör skillnad. Efter att ha träffat Ann och fått ta del av projektet Baho Neza vars mål är att främja kvinnors rättigheter i Rwanda, visste hon att hon inte kunde säga nej till chansen att få vara med och göra skillnad och bidra med sina datakunskaper.

Morgan Young Bergman

Styrelsmedlem

Jag är 55 år ung. Jag är far till fyra biologiska barn och två fosterbarn. Jag är gift med Lina som, förutom att vara en underbar person, arbetar som gymnasielärare. Jag är utbildad skådespelare och sångare och i många år spelade jag också samtida dans. Jag är också utbildad sjuksköterska. Jag har ett band, True Music Project, som spelar mina egna komposter. Jag har mediterat i cirka 25 år och jag skulle säga att medling är nyckeln till ett gott liv. Volontärarbete har alltid varit en viktig del av mitt liv. Jag tror ju mer du ger, desto mer får du.

Reuben Sallmander

Styrelsmedlem

Yogalärare, träningsinstruktör och skicklig akrobat i Rwandan Acrobats. hösten 2018 turnerade han i flyktinglägren i Rwanda med Clowner utan Gränser tillsammans med Ann och Radjabu. Han arbetar nu i Baho Neza Health & Culture Center i Gisenyi, Rwanda för att främja och ge allmänheten bättre hälsa.


Mudi Kamayirese

Baho Neza Education

Radjabu är massageterapist och skicklig artist i Rwandan Acrobats. Han uppträdde tillsammans med Mudi och Ann när de turnerade med Clowner utan Gränser hösten 2018 i flyktinglägren i Rwanda. Han arbetar nu i Baho Neza Health & Culture Center i Gisenyi, Rwanda för att främja och ge allmänheten bättre hälsa.

Radjab Muvanwimbe

Massör