Hej och varmt välkommen som medlem i Baho Neza Swe!

Vi hoppas att detta kommer att bli en spännande resa och du som har blivit medlem nu kommer vara med från första början. Vi hoppas att Baho Neza ska växa och utvecklas till en organisation där alla får plats och att det kommer bli ett fruktsamt utbyte mellan Rwanda och Sverige! 

Du kommer att få lära känna Rwanda och komma mer bakom kulisserna på många olika sätt! Liksom många ideella organisationer står vi (naturligtvis) för mänskliga rättigheter, demokratiska värderingar och i synnerhet vill vi stärka flickor och kvinnor. Vi anser också att bästa stödet är hjälp till självhjälp och därför vill vi gynna entreprenörskap och ge verktyg till att hitta en egen försörjning. Men vad som kanske skiljer oss ifrån andra organisationer är att vi tar avstamp i kroppens välbefinnande. Vi anser att lyckliga kroppar ger lyckliga människor.

Därför är vår målsättning att främja ett sunt liv där hälsan är central som ett första steg till ett bra liv. Det första steget tog vi i vintras då vi startade Baho Neza Health & Culture Center i Gisenyi, Rwanda. Där erbjuder vi, redan nu, massage, träning och kostråd till invånarna i Gisenyi. Det drivs av två artister från Rwandan Acrobats; Mudi som är yogalärare och Radjabu som är fysioterapist och massör. Men vi anser också att all form av kultur är viktig och vad vi kommer att utveckla och erbjuda är workshops i cirkusens sköna konster, som akrobatik, jonglering, clowning..... Men framför allt kommer vi under maj påbörja ett program för unga utsatta kvinnor och ge dem en möjlighet att ta makten över sina egna kroppar och liv. 

Det kommer vi göra i samarbete med Save Generation Organization, sgorwanda.rw, en rwandisk ideell organisation som stöder unga utsatta kvinnor och flickor att leva ett självständigt liv där de kan uppfylla sin verkliga potential. När du är medlem så stödjer du denna verksamhet och du kommer också så nära det bara går att följa arbetet i Gisenyi. Vår hemsida kommer att innehålla exklusiv information om Rwanda och om kvinnors rättigheter, både om och i Rwanda men också utanför landet. 

Vi kommer att skicka ut ett nyhetsbrev ca två gånger om året. Vidare är du så välkommen att engagera dig på olika sätt, närmast står vårt årsmöte som kommer hållas i början av juni. Den styrelse vi har nu kommer att kompletteras och är du intresserad så häng på! Och har du synpunkter, råd, tips eller kommentarer är du så välkommen att förmedla dem till oss! Sist men inte minst åter igen varmt välkommen ombord!

Hälsingar
Ann Hageus
Grundare & ordförande