Kopia av Fortsättningskurs grupp D

28.01.2023

Direkt efter att vi slutfört fortsättningskursen för grupp C började förarbetet för fortsättningskursen för grupp D.  Det var ju inte så länge sedan vi senast sågs, november förra året, så det skulle bli roligt att se dem så snart igen! Och det blev ett glatt återseende när vi på måndagen tog emot dem, åter igen på den lokale ledarens kontor. Vi började med att fråga om de hade använt sig av det de lärt sig senast och många berättade att de hade testat att laga maten vi gjort tillsammans.  De hade bjudit familj och vänner och de hade misstänksamt tittat på maten och undrat om det var barnmat! Men när de väl hade smakat var de mycket nöjda och tyckte det var så gott! Vi fortsatte att undervisa i hur de olika organen fungerade i kroppen och det mynnade ofta ut in andra, ibland heta, diskussioner, som jag önskar jag förstod vad de sa! De var så engagerande och hade många kloka frågor och funderingar. De berättade att de hade pratat om detta i skolan men aldrig riktigt förstått eller haft möjlighet att få en bra förklaring. Många frågor handlade om dem själva, och det är ju det som är meningen, att de ska relatera till sina liv och sina kroppar. Det är därför vi vill lära ut om (deras) kroppar och att de känner en trygghet i att ställa de frågor som de inte haft chans att ställa tidigare.

Vidare pratade vi om deras drömmar och framtid och så fick de göra en projektplan. Den fick de sedan presentera för oss. Vi försökte ge handfasta råd och hålla en balans mellan realism och utopi.


Men där emellan hade vi tid för fysisk aktivitet, skratt och skoj!

Vi avslutade med en utvärdering och efter det delade vi ut diplom. Och trots att det var söndag så kom ledaren för distriktet enkom för att vara med på ceremonin. Han höll ett långt tal till dem, där han lovade att om de hade en bra plan och jobbade hårt så skulle han stödja dem. Efter det fick han dela ut diplomen till var och en.

Men jag kan inte nog uppskatta Mudi för hans arbete. Inget av detta hade varit möjligt utan honom!