Förberedelserna inför höstens aktiviteter är i full gång!

02.10.2021

Nu i höst har vi averkert många uppgifter som behövde utföras!

Bokmärken designade och tryckta, check

Häftena till kurs 1 uthämtade från tryckeriet, check 

Materialet för fortsättningskurs är skriven, check

Sex unga kvinnor anmälda till kurs 1, check

Tio kvinnor anmälda till fortsättningskursen, check

Schema lagt, check

Stolar, block och pennor mm är fixat, check

Resa bokad, check!

Det har varit en hektisk september, för samtidigt som vi har planerat för det två kommande kurserna nu i oktober, har vi gjort en drive för att samla in pengar och det har gått så bra, så bra!

Vi är glada att ha fått med inte mindre än sju företag som alla har bidragit med en summa pengar, samt Godis Gallerian i Enköping som bidragit med en stor låda godis!

Alla medverkande företag finns snart på hemsidan!

Stort tack!

Vi har haft en loppis där vi sålde secondhandkläder, rwandiska tyger och hantverk och inte minst lottade vi ut den stora godislådan!

Vi har haft en insamling på Facebook!

Stort tack!

Och så har vi fortsatt att värva medlemmar.

Jag har varit på en lunch för Zonta Enköping, där jag berättade om vår fantastiska organisation och senare i höst hoppas jag på ett föredrag till.

Grupp A, det vill säga de kvinnor som gick kursen i våras ska nu få en uppföljande kurs i fördjupad kunskap om kroppens olika organ och dess funktion samt grundläggande information om hjärt- och kärlsjukdomar samt diabetes, där av vikten av träning och bra mat. Informationen har jag tagit från Vårdguiden, tack Vårdguiden för bra information!

Vidare ska vi prata om entreprenörskap och hur man går tillväga för att starta upp en egen verksamhet. Jag har varit på biblioteket och lånat böcker i entreprenörskap, tack Enköpings bibliotek!

Vi kommer teoretiskt går igenom steg för steg hur man går tillväga för att skapa en egen rörelse och sedan hålla workshops där vi har många olika frågor som kvinnorna får diskutera i grupper, för att sedan presentera en egen projektplan.

Vi kommer sedan hålla en kurs för en ny grupp unga kvinnor, Grupp B. Det blir samma innehåll som i våras, det vill säga, näringslära och vikten av att äta bra mat för att förebygga sjukdomar. Vi kommer sedan laga mat och äta tillsammans, lära ut massage av huvud, händer och fötter.

Och naturligtvis kommer vi att träna och leka och ha kul tillsammans!

Ja - oktober kommer bli en spännande och händelserik månad!