Baho Neza Health & Culture Centre

Målet med Baho Neza Swe är att främja ett sunt leverne för alla människor både till kropp och själ och att alla ska ha en möjlighet att leva upp till sin fulla kapacitet och ha makten över sitt eget liv och sin kropp. På Baho Neza Health & Culture Center i Gisenyi, som är öppet för allmänheten, erbjuder vi massage och träning som till exempel yoga och styrketräning. Snart kommer vi att kunna erbjuda kostråd.

Mudi och Radjabu, som driver centret är också artister i Rwandan Acrobats och lär ut akrobatik, jonglering och andra färdigheter inom cirkus. De kommer att vara en del av utbildningsprogrammet för utsatta unga kvinnor som startar under våren 2021. 

Vi menar att för att få ett bra liv måste man börja med att ta hand om sin egen kropp och hålla den frisk. Många av de som bor i Gisenyi är fattiga lantbrukare som sliter hårt med sina kroppar. Deras kunskap om hur man sköter kroppen är låg och deras kost är ofta ensidig trots att där finns stor tillgång på frukt och grönsaker.

För att uppmuntra invånarna att komma till centret är priserna anpassade efter levnadsstandard. Baho Neza Swe stödjer för närvarande centret, men hoppas att det snart ska bära sig själv då vår vision är hjälp till självhjälp. Detta är ett sätt att gynna entreprenörskap. I synnerhet vill vi stärka unga kvinnor, men det utesluter inte att vi också vill stödja unga män. Rwanda är fortfarande ett av de fattigaste länderna i världen och vår vision är att alla människor ska ha chansen till ett gott liv.att där finns stor tillgång på frukt och grönsaker.