Trädgårdsdagen i Enköping

04.09.2023

Fredag eftermiddag träffades Veronica och jag för att tillsammans ta oss till Hacksta. Bestämt var att hela styrelsen, Veronica, Pamela, Leo och jag, på lördagen skulle medverka på Trädgårdsdagen i Enköping för att på kvällen visionera om Baho Neza. Väl framme tog vi i tu med planeringen inför följande dag. Vi smakade av juicen som Fruktjuice AB har sponsrat, vi hämtade upp ett bord från Marie, vår bästa Årsmötesordförande och vi stuvade bilen full av alla fina produkter som våra duktiga kvinnor har tillverkat!

Men vi tittade också oroligt på väderapparna.... den ena visade sämre väder än den andra; regn och blåst....

Nå väl, bara att bita ihop. Vi la fram tre stora paraplyer!

Morgonen därpå låg ett konstant duggregn över nejden hela vägen in till Enköping. Väl framme packade vi ur bilen och la den medhavda presenningen under bordet för att därpå ställa tetrapacken med juicerna. Och på bordet fick vi skydda alla varor med paraplyerna som hjälpligt höll sig på plats. Dock dröjde det inte länge förrän vi upptäckte att presenningen inte var mycket att ha; alla tetrapack dröp av fukt... De fick bäras tillbaka till bilen...

Men så kom Veronica på den geniala idén att inhandla ett partytält! Sagt och gjort, på vägen in plockade Pamela upp ett från en av de många varuhusen i Enköping.

Leo och Veronica fick upp tältet i ett vips.

Vilket lyft! Vi fick som ett litet rum, dock utan väggar och nu kunde vi hänga upp och skylta med våra fina varor. 

Många kom och handlade, många kom för att ställa frågor om vår verksamhet och andra kom för att bara prata. Många var det som trotsade regnet.

Dagen avlöpte bättre än vi hade förväntat oss och vi kände alla fyra att detta är ett bra sätt att verka på. Det fyller flera syften.  Vi får möjlighet att prata om vår verksamhet, många av våra kunder är väldigt glada över sina varor de köpt, i synnerhet som de vet att alla pengar går direkt tillbaka till verksamheten och de vet att varorna är verkligen Fair Trade, då kvinnorna som sålt sina produkter har fått hela summan utan mellanhänder. Vi lever som vi lär, att gynna entreprenörskap, ömsesidighet och samarbete med kvinnorna i Rwanda.

Nöjda packade vi ihop för att träffas senare på kvällen. Det blev angelägna och givande diskussioner om hur vi ska utveckla Baho Neza och vad vi vill uppnå! 

Inte minst var det första gången hela nya styrelsen träffades IRL! Och trots alla fördelar med den digitala världen slår den inte den analoga!