Fantastiska grupp E

04.03.2024

OMG vilken vecka!

Vi har haft fortsättningskurs för grupp E - en grupp på elva kvinnor i åldrarna från lite över tjugu till närmare sextio år. Vi började och slutade varje dag med att en av kvinnorna bad en bön, alla stod i ring med böjda huvuden och händerna framför bröstet. 

Varje dag fortsatte vi med fysisk träning, stretching, yoga, styrka och akrobatik. Vi hade en påse full med träningskläder som de fick låna. Vissa av kvinnorna var lite blyga för att ta på sig byxor. Normalt bär de alltid kjol. Men när några bytte om följde resten efter. De hade aldrig burit träningsbyxor tidigare.

Efter träningen talade vi om de olika organen i kroppen, vilket fascinerade dem väldigt mycket. Ingen kände till hur de olika organen fungerar i deras egna kroppar. Det var många frågor och funderingar. Och så talade vi om entreprenörskap och sparande och i samband med det pratade vi mycket om köksträdgårdar, Mudi gav dem frön att odla. Här är ju allt så frodigt, så det kommer att växa!

En av dagarna kom Omodogodon, den lokala ledaren, och hälsade på! Kvinnorna klättrade genast upp och formade en pyramid som han blev mäkta imponerad av. Han tog bilder och sa att detta måste visas i de sociala medierna!

Det har varit så fantastiskt att följa dessa kvinnor denna vecka och se hur de med sådan stolthet och förundran har insett hur de kan utföra akrobatik, saker de aldrig kunder drömma om. Hur de har fascinerats av hur kroppen fungerar. Hur de har uttryckt att de faktiskt känner sig bättre i sina kroppar efter att ha gjort övningar.

Och vilken skillnad! Från att ha rört sig i sakta mak, som det anstår en äldre kvinna, var de nu så fria i sina rörelser. Sista dagen satt de på vår nyinköpta matta, en del låg ner, andra hängde på varandra, avslappnade och bekväma. Det var underbart att se hur de kunde slappna av och känna sig trygga i vårt rum.

Sista dagen hade vi gått igenom de viktigaste organen i kroppen och visat hur de fungerar och hur de är länkade till varandra. Vi kunde binda ihop kunskapen om organen med det vi tidigare talat om gällande vitaminer och god hälsa, vi kopplade samman organen och dess funktion med de vanligaste sjukdomarna, som diabetes, högt blodtryck, mask i magen, hepatit…

De vill så gärna fortsätta att träffas och att få lära sig mer.

Women power!!!!